Възрастно семейство е пребито във Ветрен с цел грабеж. Извършителят е заловен

Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за грабеж, придружен с нанасяне на средна телесна повреда, в с. Ветрен, общ. Мъглиж – престъпление по чл. 199 ал. 1 т. 3 от Наказателния кодекс. За извършеното деяние е задържан М.А., на 29 г., съобщиха за ЗАРАТА

Предстои той да бъде привлечен като обвиняем по горепосочения текст и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.
До момента е установено, че на 10.10.2022 г., към 1 часа през нощта, М.А. отишъл до къща в с. Ветрен, общ. Мъглиж, където живеели мъж на 71 г. и жена на 69 г. Той проникнал в дома през прозореца на банята, докато двамата спели.  Нанесъл им множество удари по главите и телата със стол, като настоявал да му предадат наличните си пари. Пострадалите му заявили, че нямат пари, след което М. А. взел мобилните им телефони и избягал. Бил е подаден сигнал в полицията. Двамата пострадали  са настанени в МБАЛ, гр. Стара Загора. След лекарски преглед е установено, че мъжът е бил в тежко състояние – с черепно-мозъчна травма, като в момента е стабилизиран.  Няколко часа по- късно М.А. е бил установен и задържан.
За извършен грабеж по горепосочения текст законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години, като съдът може да наложи и конфискация до една втора от имуществото на виновния. М.А. е бил осъждан преди за същото деяние.
Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да венсе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.


image0 (9K)