Световни новини

Външният министър на Великобритания: Случаят с принцеса Латифа е тревожен

Британският външен министър Доминик Рааб заяви, че случаят с дубайската принцеса Латифа е „тревожен“, а разпространените видеокадри „много обезпокоителни“. Рааб допълни, че хората искат да знаят, че принцесата е „жива и здрава“: Принцеса Латифа в шокиращо видео: Държат ме като заложник (снимка)

Принцеса Латифа обвини баща си шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, че я държи като заложник. Владетелят на Дубай е един от най-богатите хора в света.

Младата жена съобщи за своята трагична история чрез видеозаписи. Записите са направени в продължение на месеци със смартфон, който принцесата получила тайно. Изпращала ги като послания до приятели. 35-годишната принцеса твърди, че е била бита, дрогирана и държана затворена, след като е била заловена при опита й да избяга от Дубай през февруари 2018 година.

В един момент обаче съобщенията спрели и приятелите й се обърнали за помощ към ООН.

Видеозаписите бяха излъчени от британски медии и предизвикаха бурни коментари за нарушаването на човешките права на принцеса Латифа.

„Ние винаги повдигаме въпросите с човешките права с нашите партньори, включително с Обединените арабски емирства. Сега върховният комисар на ООН за човешките права поема нещата в свои ръце и ние ще следим отблизо развитията“, изтъкна британският външен министър Рааб.

От ООН потвърдиха, че ще повдигнат въпроса със задържането на принцеса Латифа пред властите на Обединените арабски емирства, чийто вицепрезидент е баща й – шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум. Очаква се работна група на ООН  да започне разследване, когато видеозаписите на Латифа бъдат анализирани.

 

 

 

Пламен Пенчев

Share
Published by
Пламен Пенчев

Recent Posts

Кои качества силният пол намира за атрактивни?

Зрялата жена не е дребнава и не прави драми...

2 часа ago

Зодиите, които сдържат сълзите си

Не искат да изглеждат слаби...

3 часа ago

Румен Христов ще води листата на ГЕРБ – СДС в Монтана

Велизар Енчев води листата на "БСП за България" там...

3 часа ago

МВнР: Българите в Грузия да избягват големи събирания

При нужда да се обръщат към българското представителство в Тбилиси...

4 часа ago

В с. Балканци замесват козунаците по рецепти от майки и баби

Традиционно е козуначеното руло с богата плънка...

5 часа ago
image0 (9K)