Външно министерство с важна информация за тези, които пътуват до и през Франция

Франция въведе изискване за предоставяне на отрицателен резултат от PCR тест и за транзитно преминаващи граждани, съобщи нашето Външно министерство. Изследването трябва да бъде направено в рамките на 72 часа преди пътуването.

Изискването важи за всички граждани, които са над 11-годишна възраст. То е в сила, независимо дали пътуването е по суша, със самолет или по море. При пътуване с прекачване във Франция или в друга страна, срокът се изчислява от началото на първия полет.

Изключение за представянето на PCR тест има за транспортните работници, за пограничните работници, както и за жителите на пограничните райони в радиус от 30 километра около дома им.

На 31 януари 2021 година Франция забрани всички пътувания до и от страни извън Европейския съюз. При всяко влизане във Франция от други страни от ЕС, сред които и от България – по въздух, море или по суша, се изисква отрицателен PCR тест за коронавирус.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на следния телефонен номер: 0033 1 45 51 85 90, на дежурен номер в извънработно време: 0033 6 23 18 09 93, както и чрез ел. поща на адреси: [email protected][email protected].

 

 


image0 (9K)