Външно с нова информация за тези, които пътуват до Египет

Българските граждани, които представят сертификат за ваксинация срещу COVID-19 – с валиден QR код, могат да влизат на територията на Египет, без да представят резултати от PCR тест за коронавирус.

Мярката е в сила от 24 юни, съобщиха за ЗАРАТА от пресцентъра на Министерството на външните работи.

От посолството ни в Кайро съобщиха, че египетските власти признават, че ваксинационният курс е завършен, когато са минали поне 14 дни от датата на поставяне на последната доза.

Облекчението не важи за пътниците, пристигащи в Египет от страна, в която са регистрирани мутации на коронавируса (Бангладеш, Бутан, Бразилия, Индия, Латинска Америка, Мианмар, Непал, Пакистан, Шри Ланка и Виетнам). При влизане в страната те подлежат на допълнителен бърз тест за COVID-19.

При нужда от съдействие, българските граждани в Египет могат да се свържат с българското дипломатическо представителство в Кайро на следните телефонни номера: +20 2 273 630 25; +20 2 273 660 77, както и на дежурен телефонен номер за спешни случаи в извънработно време: + 20 122 317 1991, а също и на имейл адреси: [email protected][email protected].

 

 

 

 


image0 (9K)