Въпреки кризата Ливърпул е на четвъртфинал в Шампионската лига

Намиращият се в дълбока криза отбор на Ливърпул победи като символичен домакин РБ Лайпциг с 2:0 на „Пушкаш Арена“ в Будапеща и с общ резултат от двата мача 5:0 продължава напред към 1/4-финалите на Шампионската лига.

През първото полувреме „биковете“ от Лайпциг стояха равностойно на своя именит съперник и създадоха сериозни положения чрез Олмо, Кампъл и Форшбери, които обаче не успяха да реализират.

С пропуски за Ливърпул се отличиха Салах, който остана сам срещу Гулачи, но не успя да го преодолее, Мане и Жота, които също пропуснаха своите щансове.

През второто полувреме продължиха изумителните пропуски, но при видимо превъзходство на Ливърпул. РБ Лайпциг само веднъж, в 65-ата минута успяха да застрашат вратата на Алисон, когато топката срещна напречната греда след удар с глава на Сьорлот.

Едва в 70-ата минута светкавична контраатака на Ливърпул с участието на Мане, Жота и Салах доведе до откриването на резултата. В завършващата фаза Салах с елегантен финт и премерен удар намери ъгъла за 1:0. Само четири минути по-късно Мане засече отблизо, с което сложи точка за надеждите на биковете да променят нещо в този мач.


image0 (9K)