Въпреки силните отчети щатските индекси приключиха без единна посока

Въпреки силните отчети щатските индекси приключиха без единна посока

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните американски борсови индекси приключиха редовната търговия в четвъртък без единна посока въпреки новата серия силни корпоративни отчети за второто тримесечие, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна с 0,16 на сто до 34 987,75 пункта.

Широкият измерител S&P500 записа спад от 0,33% до 4360,01 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижи с 0,70 на сто до 14 543,13 пункта.

Акциите на Morgan Stanley регистрираха минимален ръст от около 0,18%, въпреки че отчетът на банката за второто тримесечие надмина очакванията на анализаторите благодарение на силни резултати от търговията с акции и инвестиционното банкиране. Акциите на Morgan Stanley поскъпват с 35% тази година.

Броят на заявленията за помощи при безработица в САЩ се понижи миналата седмица до ново пандемично дъно, което показва, че съкращенията намаляват, тъй като условията за бизнес се подобряват, а фирмите се стремят да увеличат броя на персонала.

Подадените за първи път заявления за помощи по редовните държавни програми са намалели с 26 хиляди до 360 хиляди през седмицата, приключила на 10 юли, показват данните на Министерството на труда.

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл започна втория си ден от изслушването си в Конгреса, този път пред банковата комисия на Сената.

В изявление пред Комисията по финансови услуги в сряда Пауъл успокои страховете на инвеститорите от отмяна на разхлабената политики на централната банка в скоро време, дори и в условията на инфлация. В четвъртък той защити позицията на централната банка на САЩ относно временното ускоряване на инфлацията на фона на продължаващата подкрепа за американската икономика. 

Още по темата

„Това е шок, който минава през системата, свързана с възобновяването на икономиката, и води до инфлация доста над 2% и, разбира се, това не ни е приятно“, споделя Пауъл пред Комисията по банкови, жилищни и градски въпроси към Сената.

Акциите на технологичните и енергийни компании поведоха спадовете на Wall Street.

Книжата на Microsoft, Apple, Alphabet и Facebook поевтиняха съответно с 0,73%, 0,64 на сто, 1,12% и 0,89 на сто. Цената на акциите на Amazon се понижи с 1,46 на сто.

В същото време книжата на Exxon Mobil и Chevron изтриха от стойността си съответно 0,98% и 0,81 на сто.

Акциите на Tesla поевтиняха с 0,86%.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 1,297% и 1,922 на сто.

Доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отбеляза ръст от 0,18% до 92,58 пункта.

При търговията с петрол цената на международния бенчмарк сорт Брент се понижи с 1,93% до 73,32 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate (WTI) поевтиняха с 2,09% до 71,60 долара за барел.

Цената на златото се повиши с 0,3% до 1830 долара за тройунция.

Източник: https://www.investor.bg/ .


image0 (9K)