Анализи

Въпроси без отговор към Ухан

„Колко америкнски военни има в Ухан? Какво правят там – да не са яли прилепи на пазара?”

Този въпрос задава политологът Огнян Минчев, предизвикан от мeдийни публикации, в които американци и китайци се обвиняват взаимно, че са съпричастни към разпространението на убийствения вирус.

„Коронавирусът, който причинява понастоящем глобална пандемия е генетично модифициран – т.е., вирусът представлява специална разработка, биотехнология. Защо не се коментира този въпрос – кой, защо, с какви цели произвежда подобни чудовища? Казват, че в Ухан се намира една от най-големите биоизследователски лаборатории в Китай, подчинена и на китайското Министерство на отбраната. От тази гледна точка, кое е по-вероятно – вирусът да е пуснат от американски военни/шпиони, гастролиращи в Ухан, или да е пуснат от самата китайска лаборатория в града – случайно или неслучайно?”, пита политологът.

Според него обществото очаква отговори: „Кой носи вината за това, че светът днес преживява подобно изпитание? Кой е виновен за това, че умират хора? Кой ще плати икономическия срив, последващ пандемията? Риторични въпроси, въпроси без отговор, въпроси, които дори не се задават публично и настойчиво”.

Източник: Огнян Минчев – Фейсбук профил

 

Иван Дарийков

Recent Posts

След негативната реакция: „Търговска Лига“ сменя името на болницата „Мама и аз“

В лечебното заведение няма да има педиатрично отделение...

41 минути ago

Ноле разкара още един треньор

Той обмисля да продължи сам...

един час ago

Стоян Георгиев сам напуснал ПП, имали различни мнения

Нямам място в редиците на тази партия, заяви той...

2 часа ago

Последни сме в ЕС по извънреден труд

Гърция е на първо място...

3 часа ago
image0 (9K)