В Кипър обмислят ваксинационни центрове в училищата

В Кипър обмислят ваксинационни центрове в училищата

Снимка: архив, БГНЕС

Възможността за отваряне в кипърските училища на ваксинационни центрове тип „Walk-In“ (без необходимост от запазен час – б.ред.) се обмисля от експертите с оглед на предстоящата нова учебна година, съобщава вестник „Филелефтерос“.

Инициативата има за цел да улесни учениците, които желаят да се ваксинират, разбира се – със съгласието на родителите си.

Още по темата

1 авг 2021 10:30

40

Възможността за отваряне на подобни ваксинационни центрове е била обсъдена вчера на заседание в кипърското министерство на образованието, в което освен ресорният министър са участвали и министърът на здравеопазването Михалис Хаджипанделас и представители на синдикални организации.

Идеята за ваксинационните центрове в училищата трябва да бъде обсъдена първо в консултативния научен съвет, след което ще бъдат взети съответните решения.

Министерствата на здравеопазването и на образованието са решили да продължи извършването на безплатни бързи тестове в училищата. Доколкото учениците трябва да разполагат с т.нар. „Сейфпас“, който удостоверява здравния им статус, в училищата ще бъдат разположени мобилни екипи, които ще извършват бързи тестове на всички ученици.
/БТА/
 

Източник: https://www.dnes.bg/……………


image0 (9K)