В Минск и Варшава се проведоха демонстрации в подкрепа на опозицията в Беларус

Жени протестират в Беларус в подкрепа на опозицията през изминалата седмица

В неделя се проведоха демонстрации в няколко града в Беларус, както и в полската столица Варшава. Те са продължение на протестите, започнали след президентските избори през август, резултатите от които са били фалшифицирани от властта според беларуската опозиция.

Стотици жени демонстрираха мирно в Минск, за да покажат солидарността си с всички, участващи в продължаващите месеци протести. Те искат оставката на Александър Лукашенко, нови избори и освобождаването на арестуваните след насилствения опит за спирани на демонстрациите от правителството.

По-малки протести се проведоха и в градовете около Минск. На снимки в социалните мрежи се виждат плакати на опозицията, които призовават за възобновяване на масовите продемократични протести от 25 март.

В Полша малка група привърженици също се събраха на стълбите пред Двореца на културата и науката във Варшава. Те развяваха знамената на опозицията в Беларус и държаха плакати с лозунги в подкрепа на протестиращите в Беларус.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 


image0 (9K)