В нервен мач ЦСКА и Лудогорец завършиха 1:1

ЦСКА  и Лудогорец завършиха 1:1 в дербито на 18-ия кръг на Първа лига, а след този резултат разликата на върха остана 6 точки в полза на шампионите. Клаудиу Кешерю откри резултата за разградчани преди почивката, а след това Десподов изравни с красив удар от въздуха.

Мачът не блестеше с много футболни достойнства, но и двата гола изглеждаха изработени качествено, а съдията Николай Йорданов се справи с мача в най-общ план. Гостите пък останаха с човек по-малко винута преди края на срещата заради втория жълт картон на Сисиньо.

Първата ситуация в мача беше за гостите в 6-ата минута. Румънският нападател Клаудиу Кешеру центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Жеферсон допусна много груба грешка и позволи на Лукоки да стреля, но топката премина встрани от вратата на домакините.

Гостите продължиха да играят по-добре в първите 20 минути, като една атака на Вандерсон беше спряна с несъществуваща засада. Но в 23-ата минута дойде и първата опасност за армейците, след като Ренан спаси вратата на шампионите при удар на Джеси.

Но в 29-ата минута Лудогорец откри резултата след грешка на армейската защита. аВандерсон центрира от корнер в наказателното поле на ЦСКА-София. Антон Недялков продължи от първа греда назад, а Чорбаджийски в тази зона остана напълно пасивен. Топката стигна до Кешеру, който беше изпреварил Бодуров и с глава прати топката под напречната греда във вратата на Черняускас.

Само четири минути по-късно гостите можеха да стигнат до втори гол, но литовският вратар на ЦСКА-София спаси удара на Марселиньо, а при добавката Кешерю беше в засада.

Последните минути на първото полувреме беше за армейците, които имаха две добри възможности да вкарат. В 39-ата минута Чорбаджийски паднал на земята с върха на обувката опита да вкара, но Ренан спаси с крак.

Полският полузащитник Яцек Горалски не успя да играе добре с топката, като тя се отби в тялото му и той реално не реагира, за да се върне към включилия се централен бранител на домакините.

Две минути преди края на първото полувреме Кристиян Малинов изведе отлично Рубен Пинто по диагонала, стреля от границата на наказателното поле на Лудогорец, но топката премина на сантиметри от десния стълб.

Първият четвърт час на второто полувреме премина под диктовката на шампионите, които направиха няколко добри атаки, но не ги развиха със завършващ удар. ЦСКА-София отговори с неточни удари от въздуха на Десподов и резервата Али Соу.

В 67-ата минута при първата добра атака домакините изравниха чрез Кирил Десподов. Манолев проби от дясно, залъга Натанаел и центрира много удобно за Десподов, който от воле я прати в мрежата на Ренан за 1:1.

Мачът мина в руслото на битката и единоборствата, а в 81-ата минута Антон Недялков беше застанал на голлинията и изчисти топката след удара с глава на Николай Бодуров.

До края на мача Кирил Десподов се отличи още един път, след като извади червен картон на Сисиньо от гостите, а емоциите накрая взеха връх заради малкото добавено време- едва 2 минути.


image0 (9K)