Бизнес

В пълно нарушение на закона: Над 3000 души уволнени от БМФ за последните три години

Над 3000 души уволнени от БМФ за последните три години. Това е станало в нарушение на приватизационния договор на предприятието, чиито собственици са братя Домусчиеви. Това обяви сензационно в „Честно казано“ по БиАйТи проф. Стилиян Йотов.

По-рано днес вицепремиерът  Валери Симеонов обяви, че арбитражен съд е опростил на Домучиеви  неустойка  в размер на 55 млн. лв. заради нарушение на договора. Журналистката Люба Кулезич  обясни, че е получила писмо от Агенцията по приватизация , откъдето съобщили, че ще атакуват решението на арбитража пред ВКС. Оказва се, че освен неправомерното съкращение на работниците, част от корабите са били били нарязани на скрап с основанието за настъпила световна икономическа криза.

[ad id=“225664″]

„Хората ги няма. Флотът действа. Но, ако трябва да бъда максимално гневен, ще кажа, че  става дума за профсъюзите в БМФ. Да сте чували профсъюзен  лидер да е в управата на флота?!, попита риторично той. Адвокат Добровест  Пенев пък обясни как въпросният арбитражен съд към Българската търговско-промишлена палата е създал  такъв прецедент. При него клауза от търговския закон е бил пренесен в закона за приватизацията .„Става дума, че клаузите по приватизационния  договор не могат да бъдат предоговаряни. Този случай е важен не само за обема и материалния интерес . Той е ключов, защото формира практика и за други такива договори.  Само съдът може да промени един приватизационен  договор-изцяло или частично. Този арбитражен съд ни лепна петно. Вицепремиерът  каза за него „продажен“ съд, обобщи адвокатът.

редактор

Recent Posts

Славов: Управлението в турбулентни времена има своя цена

Не се отказахме да вземем правилните решения, каза той...

5 часа ago

4 грешки в любовта, които неуверените хора правят

Концентрирате се върху собствените си емоции...

5 часа ago

Лудогорец е шампион на България! Победи ЦСКА и грабна 13-та си поредна титла

Много голове и меле в Разград, Дуа герой с дубъл...

6 часа ago

Фандъкова: Нужно е стабилно управление, диалог и партньори

ГЕРБ-СДС се надяват да върнат хората към гласуването, допълни тя...

6 часа ago
image0 (9K)