В рубриката „Стара Загора – Обич завинаги“ – разкази за нашия град, написани от Любка Бояджиева

В рубриката на ЗАРАТА „Стара Загора – Обич завинаги“ запознаваме нашите читатели с разказите на Любка Бояджиева, автор на книгите „Монография за Теофано Попова“, „Трудни съдби“, „Обич за обич“, „ Приказка за нашето време“, „ Стара Загора – Обич завинаги“, „Българската шевица – древни магически знаци“, „Стара Загора – благословена с духовност и красота“, „Жилави корени богомиловски“.

[ad id=“225664″]

Любка Бояджиева е родена в Стара Загора на 26.02.1931 година. Завършва Търговската гимназия, а след това и философско-историческия факултет към СУ. Преподавала е в Тополовградската гимназия, 2-ро средно училище „Гео Милев“ – Стара Загора и е била възпитател в дома за юноши „Теофано Попова“.

Нейните спомени и изследвания за историята на Стара Загора от началото и средата на 20 век са изключително интересни и написани с много емоция от авторката. Тя притежава невероятната дарба да разказва сладкодумно. В книгите ѝ няма художествена измислица, а всичко описано е преживяно, събрано и съхранено.

И днес, вече на 84 години, Любка Бояджиева е магнетична, усмихната, търсеща. Запознаваме ви с една невероятна жена, една истинска старозагорка, която винаги е била влюбена в града на поетите, на липите и както тя казва с много обич: „Това е МОЯТ град!“

Приятна разходка по старите старозагорски улици! Ще влезете на гости в къщите, ще се запознаете с пазарищата, с нравите на нашите предшественици, ще научите любопитни случки от живота на популярни личности от родния ни град.

[ad id=“263680″]

ТУК можете да прочетете много интересни разкази за стара Стара Загора от Любка Бояджиева

В памет на Любка Бояджиева


image0 (9K)