В Сирия унищожиха руска военна болница! Русия обвини Запада, че подкрепя терористи

„Кръвта на нашите военнослужещи е и по ръцете на тези, които създадоха и въоръжиха тези зверове в човешки облик и ги назоваха за оправдание пред съвестта си и избирателите „опозиция“. Да-да, по вашите ръце, господа покровители на терористите от САЩ, Великобритания и Франция и други съчувстващи им държави и организации“. Това обяви говорителят на руското Министерство на отбраната ген.майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Той съобщи, че при обстрел от страна на терористите от „опозицията“ в сирийския град Алепо е убита руска медичка, а двама други са били тежко ранени.

„Докато са приемали местни жители за оказване на медицинска помощ, руските военни медици в полевата болница в Алепо са били подложени на артилерийски обстрел от страна на терористите. В резултат на пряко попадение на мина в приемното отделение на болницата е загинала една руска военнослужеща-медик. Двама други са били тежко ранени. Пострадали са и мирни граждани, дошли на преглед в болницата“, заяви Конашенков.

Генералът подчерта, че терористите са знаели точните координати на болницата. „Извън всяко съмнение е, че обстрелът е от страна на бандити от „опозицията“. Ние знаем от кого те са получили точните данни и координатите на руската болница“, категоричен бе Конашенков.

По-рано бе съобщено, че руските военни медици от отряда със специално предназначение са създали полева болница в Алепо. Те са помагали на пациенти от мирното население на районите на Алепо, от които са прогонени терористите.


image0 (9K)