В Стара Кресна живеят в страх заради побоища и набези на крадци

През ноември в района са дошли дървосекачи с целите си семейства. И докато едни работят в гората, други тормозят местните, разказа кореспондентът на бТВ Ирина Жерева

[ad id=“263680″]

През лятото в района имаше голям пожар, който унищожи много горски площи и домове. През ноември пристигнаха и дървосекачи, наети от различни фирми, за да почистят унищожената гора. Тези дървосекачи обаче дойдоха с целите си семейства и реално не се знае колко са. И докато едни работят в гората, други тормозят местните, разказа Ирина Жерева.

Местната магазинерка сподели, че те са откраднали от стоката ѝ, а малко след това са пребили неин съсед.

Пострадалият е Димитър Стоилов, за когото ви разказахме, когато къщата му изгоря.

От болницата той разказа, че му се губят спомени, но обвини дърварите. От пресцентъра на полицията в Благоевград отричат да има такова нещо и предполагат, че се е подхлъзнал на леда.

[ad id=“218001″]

Друг жител на селото се оплака, че дървата му за отопление изчезват.

Кметският наместник на Ощава призна, че няма как да се знае колко дървосекачи са пристигнали в региона, защото няма регистрация.

Кметският наместник на Стара Кресна пък посочи, че е разговарял с горските служители да отпращат всички провинили се. По думите му на някои от тях вече са издадени предупредителни протоколи.

 


image0 (9K)