В Шипка разработват проекти за младите и децата

Кметът на град Шипка Василка Панайотова активно работи за задържане на младите хора и осигуряване на по-добри условия за игри и забавления на децата в градчето. Кметството и Сдружение „Зелено училище“ са разработили свой проект, с който бившият младежки дом да се превърне след ремонт с доброволния труд на младите хора в тяхна спортна зала или зала за фитнес.

„Предстои въпросът да бъде разгледан и гласуван на предстоящата сесия на Общинския съвет в Казанлък за предоставянето или прехвърлянето на сградата на сдружението.“, казва за Радио Стара Загора кметът Василка Панайотова.

Друга идея е създаването на сензорна градина. Проектът е насочен към децата с дарби и към децата с увреждания. Предвижда се изграждането на пътеки с разлчина настилка , алеи на ароматите с билки, рози, лавандула и цветя, градинки на цветовете и зрението.

Ще има открита сцена за театрални представления и концертни изпълнения, за любознателните – открита библиотека и читалня. Ще се обособят ателиета на малкия градинар, малкия артист, малкия художник и малкия изобретател.

„Продължават ремонтните дейности по проекта „Светът на траките“, който е на стойност малко на 8,5 млн.лв по ОП „Региони в растеж““, допълва Василка Панайотова.

По проекта е завършена велоалеята от Крън до Шипка, но продължават работите по ремонта и социализирането на тракийската могила „Оструша“.

 


image0 (9K)