България

„Галъп“: 69% подкрепят критиката на президента Радев към „Борисов 3“

Мнозинство от 60 процента са чули за речта на президента, а 69 на сто от тях одобряват критиката към правителството. 19 процента не я одобряват, а останалите се колебаят.

[ad id=“225664″]

Общото ниво на критичност към властта у нас остава силно, въпреки подкрепата за външнополитическите действия на Борисов, уловена в предишни изследвания. Това сочат данните от традиционния сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен сред 801 души чрез телефонно интервю между 19 и 22 април.

Подкрепата за предложението на Корнелия Нинова за намаляване на заплатите (91 на сто от запитаните), мнозинството от 84 процента, което казва, че в този момент не би могло да понесе увеличение на цената на тока или пък мнозинството от 63 на сто, което се противопоставя на връщането на царските имоти – всичко това са индикатори за обострена социална чувствителност.

[ad id=“263680″]

Сагата с Иванчева обаче по-скоро поляризира общественото мнение. 44 на сто намират, че случващото се с Иванчева изглежда по-скоро скалъпено, 34 на сто са на обратното мнение, а цели 22 процента не могат да преценят. Тези резултати показват, че независимо от силното обществено желание за справедливост, охраната на човешкото достойнство като ценност стои високо в скалата на българите, пише „Епицентър“.

В същото време ясната позиция на прокуратурата по казуса с Желяз Андреев и останалите българи, търсени в САЩ (заявена още в средата на месеца), печели симпатии за прокуратурата и главния прокурор – мнозинство от 60 процента одобрява това, че прокуратурата не потърси задържане на всяка цена за Желяз и другите.

[ad id=“237001″]

Лансираната от вицепремиера Валери Симеонов идея за ограничаване на рекламата на хазарт се възприема добре. 55 на сто се съгласяват със забрана на реклама, но не и на самите игри. 14 процента са крайни и биха се съгласили даже на забрана на игрите. 27 на сто пък искат всичко да остане както досега. Останалите се колебаят.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Григорова отговори на Нинова за сглобката с ГЕРБ: Поредна манипулация

Лидерът на "Солидарна България" няма да води листатат с кандидати за ЕП...

един час ago

Петков: На изборите ще има страхотно разкешване, 500 лв. на глас

Гарантирал с главата си, че той, Денков и Василев не са откраднали и стотинка...

2 часа ago

Берачи на горски плодове и гъби готвят протест

Причината – по-голямата данъчна тежест...

2 часа ago
image0 (9K)