Ген. Цанко Стойков остава без наказание след проверката на МО

След проверката на МО няма да има наказание за командира на ВВС ген. Цанко Стойков. Това става ясно от доклада на началника на отбраната генерал Андрей Боцев, който е и пряк началник на командира на ВВС.

В доклада не се съдържа предложение за налагане на административно наказание на генерал-майор Цанко Стойков. Проверката на Министерството на отбраната бе по повод разследването на КПКОНПИ и бе възложена на началника на отбраната генерал Андрей Боцев от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Причината за нея беше разпространен от прокуратурата запис от предполагаем разговор между Стойков и президента Румен Радев по разследване на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) срещу държавния глава. От разговора се предполага, че Стойков може да е възпрепятствал разследване.

След като прокуратурата разпространи записите, президентът Румен Радев обяви, че „…атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения и се водят без оглед на средствата“.

От доклада, който Боцев е изготвил, става ясно, че всички документи, които антикорупционната комисия е поискала от Стойков, са дадени в срок.

Докладът на генерал Андрей Боцев можете да видите ТУК.


image0 (9K)