ГЕРБ: България е управлявана от шарлатани и аматьори

България е променена за една година, откакто ГЕРБ напусна властта, защото е страна със спряло развитие, управлявана от шарлатани и аматьори, загубила влияние в ЕС и региона, раздирана от скандали и с нарастващи дългове. Това заяви в декарация от името на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Преди една година започна промяната, за да продължи с хибрида, наречен правителство. Това беше само началото на политическата криза, която придоби опустошителни измерения. Преди година след пълен мандат правителството на ГЕРБ предаде отговорността за управлението на президента Радев и на служебното правителство. Във времена на здравна криза, икономически и социални предизвикателства, тогава партиите на промяна поеха курс към реваншизъм и прокарване на червени разделителни линии в обществото“, каза тя.

Още по темата

13 май 2022 10:10

25

13 май 2022 09:53

209

13 май 2022 08:40

80

„Предупреждавахме, че разделението на обществото ще попречи за решаването на който и да е проблем, а нашите предупреждения всеки пък се сблъскваха с лозунги от партиите на протеста, които твърдяха, че всяка промяна ще е по-добра от статуквото от последните 12 години“, посочи Атанасова.

Според нея на днешния ден преди година правителството на ГЕРБ остави страната в много добро състояние с БВП на 131 милиарда лева, 8 милиарда резерв, в чакалнята на еврозоната, с разплатени оперативни програми.

„Една годна по-късно България затъва в икономическа криза, стандартът на живот на хората е понижен от галопираща инфлация, а червените линии вече се чертаят между самите коалиционни партньори. През последната година не беше решена нито една криза, бяха прегазвани правила на демокрацията и закони, бяха проведени чистки в администрацията, беше осъществен политически инженеринг, за една нощ беше променен Изборният кодекс. През това време гражданите бяха лъгани системно, че промяната ще реши техните проблеми, беше проведена атака срещу ГЕРБ, която завърши с ареста на лидера на партията“, обвини Атанасова.

„През тази една година газихте Конституцията и законите и се превърнахте в унищожели на правовия ред, системно унищожавахте външната политика на страната. След една година се оказва, че е победена политическата система“, обобщи тя.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)