ГЕРБ напуснаха НС, отиват на изслушването на Борисов

ГЕРБ напуснаха НС, отиват на изслушването на Борисов

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС напусна залата по-малко от 20 минути след старта на пленарното заседание. Причина за това стана изказване на депутатът от „Възраждане“ Деян Николов. По-късно представителите на ГЕРБ напуснаха парламента като цяло, за да отидат в Софийска градска прокуратура, където е изслушването на Борисов.

Деян Николов обясни, че преди повече от 30 години е приключила Студената война, след което в България е започнал нов колониален режим, който е „прикрит зад непрестанни манипулации на обществото чрез установен ред на политически и медиен монопол“, пишат от „24 часа“.

„Утайката на обществото беше инсталирана на върха на държавата. А всеки износил се политически проект, образ, беше грижливо заместван с нов такъв и така вече 34 години. Една добре смазана система, която ни заблуждаваше, че проблемът е в нас, докато унищожаваше държавата системно и методично“, каза той. Обясни и че България е била подложена на геноцид и унищожение от САЩ, която е установила пълен контрол върху политиката и медиите у нас и покровителстват олигархията.

„Предатели и мутри, някои от които все още са тук с нас и днес в тази зала“, каза той.

„В края на миналия век беше създадена и мрежата на Сорос и неговата фондация „Отворено общество“, която започна да създава лабораторните условия за отглеждането на обществен, социален и политически елит, който да поеме доунищожаването на българската държава на по-късен етап. По-късен етап, в който се намираме днес и лабораторни политици, които също са тук с нас в тази зала в този час. Някои от тях малко по-стари, други – съвсем пресни. Но всички си приличат по едно – модерни еничари, кълнящи се във вярност на евроатлантическите ценности, забравили род и родина, празни и плоски души, живеещи в страх, че някой ден някой ще натисне „ентер“ и тях, готови да закусват ежедневно в американското посолство за някоя година отсрочка на позорния им край“, каза Николов.

Обвини ги още, че мечтаят да станат посланици в чужбина, за да избегнат „куршум от системата“.

„За да не бъдем голословни е редно да дадем и някои от ярките примери, които са днес тук с нас и олицетворяват типичния американски агент в българската политика“, каза той и изреди кои фондации са такива обществени.

„Хора като Христо Иванов, чийто професионален път премина през директор на една неправителствена организация, наречена Институт за правни инициативи“

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)