ГЕРБ настоява Пловдив да отпусне средства за стадионите

ГЕРБ настоява Пловдив да отпусне средства за стадионите
ГЕРБ настоява Пловдив да отпусне средства за стадионите

Снимка: БГНЕС

Още 32 млн. лева да отпусне община Пловдив за довършването на стадионите в Пловдив.

Още по темата

4 фев 2023 14:12

129

4 фев 2023 12:17

303

Такова предложение внася групата на ГЕРБ на заседанието на общинския съвет утре. Искането е да се отпуснат по 16 млн. лева за всеки от комплексите, а това ще стане под засилено присъствие на привържениците на двата отбора, съобщи Bulgaria ON AIR.

„Няма да коментирам никакви цифри. Внасяме предложение на стадионите, но ще го обсъдим тази вечер с групата“, заяви шефът на съветниците на ГЕРБ Йордан Илиев.

Кметът Здравко Димитров вече знае за готвеното предложение. „Парите се разпределят в три поредни години. Трудно е, но общината ще поеме този ангажимент“, заяви той. Според запознати това се прави, след като лидерът на партията Бойко Борисов разпореди да се намери решение за двата стадиона.

Зико приветства намерението да бъдат създадени две комисии. Първата ще прави одит на свършената работа досега и похарчените средства за Колежа. В нея ще има по един представител на групите в общинския съвет, на надзора, на професионалните гилдии и на феновете. Втората ще наблюдава как върви строителството и разплащането с изпълнителите. След което ще изготвят доклади до местния парламент.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)