ГЕРБ – СДС внесе листата си за регистрация в РИК – Стара Загора

ГЕРБ – СДС внесе листата си кандидатите за народни представители за регистрация в Районната избирателна комисия в Стара Загора в 11:11 часа. Документите входираха областният координатор на ГЕРБ Радостин Танев и областният административен секретар Кремена Мандаджиева.

Водач на листата е Красимир Вълчев, министър на образованието и науката в мандата на 44-ото Народно събрание. Втори е Маноил Манев, а трета – Илиана Жекова. На четвърто място е Мартин Паскалев, зам.-председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Стара Загора.

„Нашата листа е балансирана и е съставена от хора, за които е важно всяко населено място, всеки човек и проблем. В нея има хора с много опит и авторите, с много младежки хъс и желание за работа. Нашите кандидати знаят какво означава държавен и общински бюджет, какви са актуалните теми и проблеми на обществото. Те са истински загрижени за съдбата на минно-енергийния комплекс „Марица изток“ и ще търсят решение на прословутото решение на бившето правителство да бъдат съкратени 12 000 души до 2026 г., защото това е пагубно за региона“ – заяви пред журналисти Радостин Танев.

Областният координатор на ГЕРБ уточни, че сред първите 11 кандидати в листата са представители на общините в Старозагорска област.
„В нея има шест дами, представители на Младежи ГЕРБ, Жени ГЕРБ на Предприемачи ГЕРБ. Хората в листата са експерти и са отговорни към това, което правят. Не е важно кой на кое място е, защото става въпрос за един отбор, какъвто винаги сме били. По-сплотена организация не сме имали, а това е важно както за нас, така и за нашите избиратели“ – заяви Радостин Танев.

Той посочи, че както винаги предизборната кампания, която ще води ГЕРБ – СДС, ще бъде активна, позитивна и кандидатите за депутати, които ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, ще бъдат сред хората.

На подаването на листата за регистрация присъстваха кандидатите за народни представители: Маноил Манев, Илиана Жекова, арх. Мартин Паскалев, Александър Кьосев, Зорница Георгиева, Светозар Ялъмов, д-р Мехмед Мехмедов, Тодор Тодоров, д-р Емил Енчев, Димитър Пандазиев, д-р Надя Трендафилова, Емил Трифонов и Радослав Георгиев.

Визитки на кандидатите за народни представители на Коалиция ГЕРБ – СДС от 27-и МИР – Стара Загора

1. Красимир Георгиев Вълчев е завършил „Финанси” в Икономически университет – Варна. Министър на образованието и науката по време на 44-ото Народно събрание. В периода 2002 – 2009 г. работи на различни длъжности в Министерството на финансите. От септември 2009 г. до февруари 2017 г. е главен секретар на Министерството на образованието и науката. Народен представител в 46-ото и 47-мото Народно събрание на Република България.

2. Маноил Минчев Манев е докторант по „Национална сигурност“ в Академия на МВР, Магистър по история Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, бакалавър по национална сигурност от Академия на МВР. 13 години е бил служител в Криминална полиция в МВР. Създател е и директор на Частен професионален колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ – Стара Загора. Бил е и заместник областен управител на област Стара Загора. Народен представител в 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-мото Народно събрание на Република България.

3. Илиана Петкова Жекова е магистър по „Социални дейности“ и по „Психология“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Била е социален работник в Дирекция „Социално подпомагане“ – Казанлък, след това директор на дирекция „Бюро по труда“ – Казанлък към Агенция по заетостта. Народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-мото Народно събрание на Република България. В последния парламент е била член на Комисията по труда, социалната и демографската политика и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

4. Арх. Мартин Паскалев Паскалев е завършил специалност „Архитектура“ в Университет по архитектура, строителство и геодезия – София. Работи като архитект-проектант. Общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2019 – 2023 г. в ОбС – Стара Загора. Председател на Постоянна комисия по териториално и селищно развитие и транспорт.

5. Методи Михайлов Марков е магистър по специалност „Педагогика“ и „Публична администрация“ от Академията на МВР. Работил е в Националната служба за сигурност. Бил е началник на звено „Инспекторат“ в Община Стара Загора и два мандата заместник-кмет на Община Мъглиж. Кметски наместник е на село Шаново за мандат (2019 – 2023 г.). Председател е на Стрелкови клуб „Ронин“ – Стара Загора, Многократен държавен шампион е по динамична стрелба в различните категории оръжия.

6. Иван Станчев Станчев е завършил специалност „Изчислителна техника“ във ВМЕИ – Варна и „Финанси“ в УНСС – София. Заемал е различни ръководни длъжности в частния сектор. Председател е на Общинския съвет на Чирпан и общински ръководител на ГЕРБ в Чирпан.

7. Александър Красимиров Кьосев е завършил специалност „Политически науки с международни отношения“ в Университет за национално и световно стопанство – София. Бивш зам.-председател на Студентска асоциация за изследване на международните отношения. Работи в Telus International като специалист по анализиране и модериране на съдържание в социални мрежи.

8. Зорница Петкова Георгиева е завършила СОУ „Гео Милев“ в Раднево. Занимавала се е с частен бизнес. Кмет е на село Ковачево за мандат (2019 – 2023 г.).

9. Светозар Тодоров Ялъмов е завършил специалност „Публична администрация“ в Технически университет – Габрово. Работи в сферата на строителния бизнес.
10. Анастасия Христова Гидикова е магистър по „Маркетинг и мениджмънт“. Завършила е Академия за управление „Серго Орджаникидзе“, Москва със специалност „Икономика и управление на производството“, Стопанска академия “Проф. Д. Ценов”, Свищов с квалификация „Здравен мениджмънт“ и Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност „Учител по икономика“. Докторант и хоноруван преподавател в Стопански факултет на „Тракийски университет“ в Стара Загора. Има дълъг управленски и административен опит в различни сфери на стопанския живот, общинската и държавна администрация. Вещо лице за изготвяне на икономически и счетоводни експертизи към Окръжен съд – Стара Загора. Общественик и пряк участник в инициативи в полза на обществото, хората и децата в нужда. Регионален председател за Южна България към една от най-големите международни благотворителни организации.

11. Мехмед Алиев Мехмедов е лекар. Завършил е Висшия медицински институт в Стара Загора (днес Медицински факултет на Тракийски университет). Има специализации по обща и трудова медицина. Към момента работи в Център за спешна медицинска помощ – филиал Казанлък.
12. Тихомир Грудев Динев е ветеринарен лекар. Завършил е Ветеринарномедицинския факултет на Тракийски университет в Стара Загора и семестриално специалност „Агрономство“. Има богат професионален опит в различни животновъдни ферми. Бил е кмет на село Княжевско за мандат (2007 – 2011 г.). Към момента работи в най голямата кравеферма в България.

13. Тодор Димитров Тодоров е минен инженер. Бакалавърската си степен завършва в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – София. Работи в минно-енергийния комплекс „Марица изток“.

14. Донка Ганчева Христова има бакалавърска степен по специалност „Стопанско управление“ и магистърска степен по специалност „Управление на проекти“ от Технически университет – Габрово. Работила е в различни сфери на частния бизнес. Към момента се занимава с търговия.

15. Емил Тихомиров Енчев е завършил специалност „Медицина“ в Тракийски университет – Стара Загора. Асистент е по хирургия към катедра „Хирургични болести и Анестезиология” при Медицински факултет на Тракийски университет.
16. Десислава Пламенова Тинева е завършила бакалавърска степен по специалност „Макроикономика“ и магистърска степен по специалност „Публична администрация“ във Великотърновския университет. До края на 2018 г. работи като младши експерт „Програми и проекти“ в Община Казанлък, а към момента е младши експерт „Обществени поръчки“.
17. Димитър Христов Пандазиев е завършил СПТУ по машиностроене със специалност „Оператор на металорежещи машини“. Кмет е на село Богомилово, община Стара Загора за мандат (2019 – 2023 г.).

18. Стоян Крумов Чачкаров е електроинженер. Завършил е Технически университет – Габрово. Има множество квалификации в различни учебни центрове и богат професионален опит в сферата на производството. Към момента е оператор на подстанция и мониторинг в частно дружество.

19. Надя Трендафилова Карбанова е магистър по „Медицина“ от Тракийски университет – Стара Загора, бакалавър по специалност „Обща психология“ от Югозападен университет – Благоевград, магистър по „Здравен мениджмънт“ от Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов, семестриално е завършила степен магистър по специалност „Политическа психология“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Работила е като офис мениджър, лекар ординатор в Инфекциозно отделение в Стара Загора, директор на Дом за пълнолетни лица с физически увреждания. Към момента е управител на Социална услуга „Асистентска подкрепа“ в Стара Загора. Председател е на Дружеството на психолозите в България – клон Стара Загора, хоноруван преподавател в катедра „Социални дейности“ в Тракийски университет, обучител на служители в социалната сфера.
20. Теньо Динев Тенев е завършил специалност „Зооинженерство“ в Тракийски университет в Стара Загора. От 2010 г. към момента е бил кмет на кметство и кметски наместник на село Малко Кадиево, община Стара Загора.

21. Емил Любославов Трифонов е магистър-електроинженер от Технически университет – Габрово. Към момента работи в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Член е на МГЕРБ – Стара Загора.
22. Радослав Пламенов Георгиев е завършил бакалавърска степен в Националната спортна академия със специалност „Спортен мениджмънт“. Той е един от най-добрите състезатели на националния отбор по класическа борба, категория 130 кг. Многократен носител на престижни републикански и международни награди. През 2022 г. е удостоен със званието „Почетен гражданин на Мъглиж“.


image0 (9K)