ГЕРБ се обясняват за третия пол и Истанбулската конвенция

Свикахме пресконференция, за да разсеем всякакви спекулации, че сме се отказали да ратифицираме Истанбулската Конвенция и да внесем малко здрав разум в социалистическата партия. Това заяви министър Екатерина Захариева по време на извънредна пресконференция на ГЕРБ.

[ad id=“263680″]

..

В Брюксел БСП подкрепят конвенцията, а в България не, заявиха представителките на ГЕРБ Всички абсурди и спекулации, които се чуват в обществото, ги няма никъде като текст в конвенцията, каза Захариева.

Терминът социален пол всъщност е от 70-те години на миналия век., който означава разчупване на стереотипите за двата пола , които ги поставят в неравностойно положение.

Тя обърна внимание, че конвенцията не е приета набързо, а дебати по нея текат от много години. Тя припомни, че повече от година има работна група по нея. 91% от убийствата на жени се извършат от мъже, в повечето случаи от партньор или познат мъж. Не се заигравайте с дребни популистки неща, каза Захариева.

[ad id=“225664″]

..

Тази конвенция ще ни задължи да осигурим превенция и да осигурим помощ за жертвите от насилие. Големият финален дебат трябва да се проведе в парламента, заяви от своя страна министър Цецка Цачева. Тя изброи в кои държави е приключило ратифицирането на конвенцията. Така или иначе Конвенцията ще бъде окончателно приета от ЕС, заяви Цачева и по думите й, ще стане задължителна и за нас.Тя призова всеки да прочете текстовете на конвенцията непредубедено. Очаквам широк дебат в парламента, заяви Цачева.

[ad id=“218548″]

..

От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева заяви че идната сряда ще води открит дебат в народното събрание и призова всички народни представители да вземат участие, както и заяви, че са поканени представители на вероизповеданията, защото те също имат притеснения.

http://BNews.bg

 


image0 (9K)