ГЕРБ ще представи две номинации за транспортен министър

Тримата нови министри вероятно ще бъдат гласувани в сряда, съобщи Цветан Цветанов

[ad id=“225664″]

„Името на новия транспортен министър ще се разбере в понеделник, тогава имаме коалиционен съвет.“ Това обяви в Пловдив председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Две са номинациите на ГЕРБ за нов министър на транспорта“, уточни зам-председателят на партията. Засега имената на номинираните се пазят в тайна. Те ще бъдат обявени публично едва след като бъдат обсъдени с коалиционните партньори. По думите на Цветанов и двете кандидатури са достатъчно добре подготвени и отговорят на изискванията и предизвикателствата, които стоят в областта на сектор „Транспорт”.

„Те имат добра професионална биография и много добър експертен потенциал, тъй като работят в администрацията на държавата“, посочи Цветанов, цитирано от Канал 3.

Според Цветанов,тримата нови министри вероятно ще бъдат гласувани в сряда. Той не смята, че липсата на президентски указ е била продиктувана от някакво задкулисие, а по-скоро от факта, че държавният глава е бил в чужбина.

[ad id=“263680″]

Цветанов се срещна с градската и областната структура на ГЕРБ в Пловдив. Той обяви, че досегашният областен координатор зам.-кмета Розалин Петков е поискал да се оттегли поради прекомерна ангажираност в община Пловдив. На негово място в партията застава кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.


image0 (9K)