Германия потвърди за удавените в река Рейн три български момичета

Германските власти потвърдиха информацията, че три български момичета са се удавили в река Рейн

Те са на 13, 14, 17 години, от едно семейство, и живеели в град Дуисбург.

Трагедията е станала на 16 юни, когато те отишли на плаж, влезли във водата и изчезнали във вълни, вдигнати от преминаващ кораб. Хора от плажа извадили най-голямото момиче, но не успели да го спасят. Телата на другите две бяха открити в реката от нидерландските власти. Очакват се резултати от ДНК-експертиза, за да се потвърди самоличността им, информира БНТ.

 „Билд“, цитиран от 24 часа съобщи, че двете тела, открити в Нидерландия са на двете момичета Гергина (13 г.) и Жулиета (14 г.), който изчезнаха в река Рейн миналата сряда

Тяхната братовчедка Ели (17 г.) е била извадена от реката след инцидента, но не са успели да я спасят

Двете тела са изплували на брега на различни места край Росум и Гендт в нидерланската провинция Ваал.

Смятаме, че са те. Семейството им също. Бяха им описани дрехите и пръстените и те потвърдиха, че са техни. 100-процентова сигурност ще имаме след тестовете на ДНК, коит ще излязат в края на седмицата“, заяви говорителят на полицията в Дуисбург Щефан Хирш.

Мястото на инцидента е прочуто. Няколко дни преди това 29-годишен мъж се е удавил в близост до мястото. Тялото му бе открито на няколко километра надолу по реката, която е доста пълноводна по това време заради валежите.

През 2020 година в Германия са се удавили 378 човека, като 47 от тях са в сладки води.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)