Германия спечели за първи път Купата на конфедерациите

Националният отбор на Германия спечели за първи път в историята си Купата на конфедерациите. На финала в Санкт Петербург (Русия) световните шампиони се наложиха над Чили с минималното 1:0. Единственото попадение за Бундестима падна в 20-ата минута, като негов автор стана Ларс Щиндъл.

[ad id=“218001″]

В малкия финал Португалия надигра Мексико с 2:1 след продължения. Адриен Силва се разписа от дузпа в 104-ата минута.

––

В 5-ата минута пресата на Чили даде резултат, като германците сгрешиха, а Видал можеше да открие резултата, но ударът му бе отбит от Тер Щеген.

В 13-ата минута Варгас стреля, но стражът на Германия бе на мястото си и улови топката.

20 минути след началото на мача Артуро Видал затрудни максимално Тер Щеген с далечен изстрел.

Секунди по-късно Германия се възползва от грешка на Марсело Диас, като Тимо Вернер излезе сам срещу вратаря, подаде към Ларс Щиндъл, който на празна врата реализира за 1:0.

В 37-ата минута немците се възползваха от грешка в отбраната на Чили. Дракслер започна бърза контраатака, а Леон Горецка я завърши, но за негово нещастие топката излезе в аут.

[ad id=“218001″]

Три минути по-късно капитанът на Бундестима Юлиан Дракслер можеше да удвои преднината на своя тим с удар от далечно разстояние, но изстрелът му не намери очертанията на вратата.

Десет минути след началото на второто полувреме Дракслер излезе сам срещу Браво, но изстрелът му бе отбит от защитник на Чили и излезе в корнер.

В 64-ата минута Гонсало Хара удари с лакът Тимо Вернер и след видеоповторение съдията го пожали, показвайки му само жълт картон.

В 71-ата минута южноамериканците най-накрая създадоха нещо по-интересно пред Тер Щеген, като Варгас и Санчес отправиха удари, но топката не попадна в мрежата на стража на Германия.

[ad id=“218001″]

Десет минути преди края на редовното време Чарлс Арангис стреля от далечно разстояние, като вратарят на Маншафта се разтегна максимално и изби в ъглов удар.

В 84-ата минута влезлият като резерва Сагал направи непростим пропуск като не успя да уцели от няколко метра опразнената от Тер Щеген врата.

germania

ЧИЛИ – ГЕРМАНИЯ 0:1
0:1 Ларс Щиндъл (20)

Чили: Браво; Исла, Хара, Медел, Басежур; Арангис (81-Сагал), Марсело Диас (53-Валенсия), Видал; Пабло Ернандес, Варгас (81-Пуч), Алексис
Селекционер: Хуан Антонио Пици

Германия: Тер Щеген; Рюдигер, Мустафи, Гинтер; Кимих, Руди, Горетцка (90+2-Зюле), Хектор; Щиндъл, Дракслер; Тимо Вернер (79-Джан)
Селекционер: Йоахим Льов

Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)


image0 (9K)