ИЗБРАНИ

Гешев: Васил Божков е със седем обвинения и е обявен за издирване

„Васил Божков е със седем обвинения и е обявен за общодържавно и международно издирване“, съобщи главният прокурор Иван Гешев. „Изготвена е европейска заповед за арест, тъй като е установено, че същият е напуснал границите на страната”, каза още Гешев, съобщава Нова телевизия. По-рано днес бизнесменът заяви пред някои национални медии, че е на разположение на институциите, че никой не го е търсил или издирвал.

„Ще положим всички усилия Божков да бъде доведен и изправен пред българския съд. Това е поредният олигарх, който е избягал от България“, заяви Иван Гешев. „Крайно време е този криминален преход да приключи“, коментира главният прокурор. „Не може само плюсовете да са за едни хора, а минусите – за други“, каза още той.

По-рано днес бе проведена акция в офиси и жилища на Васил Божков и притежаваната от него „Национална лотария“. Тя е по досъдебно производство, водено в ДАНС под надзора на Специализираната прокуратура, съобщи БНР.

Акция беше проведеня и в Комисията по хазарта, като за разпит бяха отведени десетиня души, сред които и председателят на Комисията Александър Георгиев.

По-рано пред „Хоризонт“ на БНР говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че действията на властите са продължение на проведената преди десет дни в Комисията по хазарта акция по досъдебно производство, водено в специализираната прокуратура.

Самият Васил Божков отговори на обажданията на няколко водещи медии и заяви, че стига от органите на до потърсят по телефона, няма проблем да окаже съдействие. Той също така изрази недоумение по повод обявяването му за общодържавно и международно издирване. „За това има телефони“, коментира Божков пред столична медия.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Зидан награди Верстапен за победата в Маями

Световният шампион спечели спринта за Гран при...

17 минути ago

Възкресение: Съпругът й я зарови жива, тя оцеля

Жената прекарала 12 часа под земята...

32 минути ago

Полицай застреля радикализиран тийнейджър, нападнал с нож човек

Нападението е в австралийския щат Западна Австралия...

34 минути ago

Внимание на Великден: Гърция, узо, калмари и солени глоби

Около милион българи са на път по празниците...

един час ago

Българският зет не стана кмет на Лондон

Браян Роуз се класира последен...

един час ago
image0 (9K)