Гимнастичка дарила здравния министър с най-голямото щастие

Съпругата на здравния министър Костадин Ангелов – Илияна Динекова, е сред бившите грации по художествена гимнастика.

След като прекратява спортната си кариера, Илияна не къса категорично с гимнастиката, а е поканена от Нешка Робева да стане част от нейния хитов ансамбъл. Раздавайки се за трупата Илиана решава да мине от другата страна на барикадата и също се заема с треньорска дейност. Любопитна подробност е, че тя има сестра-близначка, с която са като две капки вода. Здравният министър не обича да говори публично за половинката си в живота, но я описва като много прям, честен и добър човек.

Като най-силни качества в характера й определя дисциплината и коректността, които е изградила покрай кариерата си в художествената гимнастика. Ангелов не разкрива подробности кога и как е пламнала любовта помежду им, но не крие, че Илияна го дарява с най-голямото щастие, а именно – да стане баща. Двамата са родители на син.

Под сериозната осанка на здравния министър всъщност се крие екстремна натура. Освен, че е бил част от екипа известното приключенско риалити шоу „Сървайвър“, по време на снимките на което става близък с водещия Владо Карамазов, проф. Ангелов обича да покорява върхове, при това не само професионални.

Една от мечтите му е да изкачи връх Килиманджаро в Африка. За него Александровска болница, на която беше шеф, винаги ще бъде кауза, защото още от студент започва работа там, пише „Ретро“.

 


image0 (9K)