Гинка е в Прага. Намерила пари да купи активите на ЧЕЗ

Очаква се бизнес дамата да запознае чешката страна с искането на българската държава да участва в сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ у нас

[ad id=“225664″]

„Финансирането за сделката с ЧЕЗ е осигурено. Преговорите с чешката страна ще продължат няколко дни.“ Това съобщи в Прага собственичката на фирма „Инерком България“ Гинка Върбакова

„Финансирането за сделката с ЧЕЗ е осигурено. Преговорите с чешката страна ще продължат няколко дни. Веднага след като приключат, обществото и институциите ще получат пълна инфорамция за резултатите. На този етап нямаме какво да добавим, заяви пред журналисти на летището в Прага Гинка Върбаков, цитирана от „Гласове“.

Очаква се тя да запознае чешката страна с искането на българската държава да участва в сделката. Преди седмица след среща с премиера Бойко Борисов Гинка Върбакова заяви, че „премиерът желае да има пълен контрол върху сделката, която сключваме, и компанията, която ще придобием“.

[ad id=“237001″]

В подписания договор между ЧЕЗ и “Инерком” обаче има условие новият купувач да не продава бизнеса си в близките няколко години.

[ad id=“238430″]

Не се знае има ли мандат г-жа Върбакова да преговаря от името на българското правителство за влизането на българската държава в сделката.

Още по темата: ТУК


image0 (9K)