Главният прокурор също е под карантина

Главният прокурор Иван Гешев е под карантина. Това съобщи самият той в личния си профил в Туитър.

Обвинител №1 сам се е изолирал в дома си заради положителен тест за коронавирус на член на семейството му и очаква указания от здравните власти.

„С личен пример и спазвайки правилата, всеки помага на лекарите в борбата им с пандемията. Пожелавам здраве на всички!“, написа Гешев в социалната мрежа.

Той разкри, че е с общо неразположение, но по преценка на лекарите остава на домашно лечение

Припомняме, вчера премиерът Бойко Борисов обяви във Фейсбук, че е с коронавирус. Преди това РЗИ официално му свали карантината след два отрицателни PCR теста.

Инспекцията наложи карантина на всички близки контактни лица на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков след положителен тест за COVID-19.

Днес председателят на Центъра за защита на правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров заяви, че столичната РЗИ е нарушила закона с отмяната на карантината на премиера. По-късно през деня стана ясно, че директорът на столичната РЗИ Данчо Пенчев е подал оставка.

Президентът Румен Радев е с отрицателен тест за коронавирус.

Пред дни министърът на здравеопазването Костадин Ангелов също съобщи, че е под карантина. Днес стана ясно, че PCR тестът му е отрицателен.

Публикувано със съгласието на BNews.bg

 


image0 (9K)