Главчев: БСП се мъчи изкуствено да създаде нагласи за предсрочни избори

„Бюджет 2019 бе харесан и одобрен от всички. Ясно е, че критики ще има, но мястото за дебати по бюджета е в пленарна зала“, категоричен е бившият шеф на НС

В случая с Валери Симеонов имаше и политическо решение за неговата оставка. Решението бе взето на коалиционен съвет. При мен решението за подаване на оставка беше на лична основа, докато при Валери Симеонов има решение на коалиционен съвет. Не бих казал, че Симеонов клати коалицията. Това каза в ефира на Канал 3 бившият председател на НС и депутат от ГЕРБ Димитър Главчев.

„Ясно е, че има напрежение между Волен Сидеров и Валери Симеонов, но то не трябва да се отразява на работата на коалиционното управление. В петък имаше много ангажирани депутати от коалицията и това попречи да съберем кворум. Във вторник имаме извънредно заседание на НС за бюджета на НЗОК и ДОО. Искрено вярвам, че всички депутати ще се регистрират, защото другото ще е безотговорно поведение. Бюджет 2019 бе харесан и одобрен от всички. Ясно е, че критики ще има, но мястото за дебати по бюджета е в пленарна зала. В момента няма никакви обществени нагласи за предсрочни избори. БСП се опитват да ги създадат изкуствено“, обасни Главчев.

„В петък БСП се отказаха от основната си функция, чрез която могат да контролират изпълнителната власт – парламентарния контрол. Занапред ще спрем командировките и ще ограничим отсъствията. Аз даже се замислям, че щом не се регистрираш в пленарна зала въобще не трябва да ходиш командировка. БСП не се регистрират и обикалят страната, за да представят „Визия за България“. Трябва да ползват субсидията на партията си, а не служебните автомобили на парламента“, обяви той.


image0 (9K)