Гласуваме за „Кмет на годината“ през септември

Гласуваме за „Кмет на годината“ през септември, научи ЗАРАТА

Националният информационен сайт Kmeta.bg за десета поредна година организира престижния конкурс „Кмет на годината“. Това е единственият по рода си конкурс, който ежегодно оценява работата на местната власт. Вотът за 2022 година ще бъде стартиран на 15 септември и активен до 30 септември на платформата Kmetnagodinata.bg.

Оценката на стотици хиляди граждани, които определят с вота си победителите в надпреварата, се превърна във важен коректив за усилията, които градоначалниците полагат за развитието на поверените им общини.

Традиционно в конкурса за всяка една от категориите се гласува за малка (с население до 20 000 жители), средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и голяма община (с население над 50 000 жители).

Кметовете ще бъдат отличени в следните категории: Кмет на годината, Кмет на гражданите, Smart City, Зелена община, Градска среда, Туризъм и култура, Развитие на спорта.

Победителите, събрали най-много гласове от националното онлайн допитване, ще бъдат обявени на юбилейната тържествена церемония, която ще се проведе на 4 октомври в София.

Стара Загора и кметът ѝ Живко Тодоров са носители на няколко от престижните отличия на конкурса. В предходното издание заслужиха приза в категория „Култура и туризъм“, както и „Kмeт нa гoдинaтa за мандат 2015-2019“, през 2018 година – „Smart City”, през 2017 година „Кмет на гражданите“.


image0 (9K)