Глоби за БК Берое и треньора Любомир Минчев

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби на Берое и старши треньора на отбора Любо Минчев. Поводът е срещата на „зелените“ с Левски Лукойл от втория кръг на НБЛ. По-тежката санкция е за специалиста. Любо Минчев трябва да заплати сумата от 1000лв.. Неговите длъжностни права са спрени за една среща.

Мотивите: На основание чл.35, т.4 от ДАП на НБЛ, за дисциплинарно нарушение изразяващо се в отправени вулгарни изрази и обидни думи към длъжностно лице – старши съдията Мартин Хорозов, след края на среща № 7 между БК Берое и БК Левски Лукойл, проведена на 18.10.2020г. в гр. Стара Загора. На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Напълно очаквано ДАС глоби и Берое за хвърлени предмети по игрището при домакинския двубой с Левски Лукойл. Според доклада обаче предметите не са били опасни. Затова клубът понася по-леката санкция и трябва да заплати сумата от 200лв.. В този случай решението не подлежи на обжалване.


image0 (9K)