Глобяват Борисов за неспазена от него заповед

Премиерът Бойко Борисов и всички журналисти, които са били без маски в Рилския манастир днес, ще бъдат глобени. Това съобщи Нова тв, позовавайки се на пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Оттам поясниха, че в момента се установява самоличността на всички, отишли в Светата обител да отразят визитата на премиера. По непотвърдена информация,министър-председателят ще бъде глобен с 300 лв.

Борисов в Рилския манастир: Заслужавам едно кафенце за реставрацията

Борисов посети храма, след като миналата седмица съобщи, че е издадено съответното разрешение и е осигурено финансиране за Рилския манастир. Същевременно това е втора глоба за политическата партия, след като вчера доц. д-р Ангел Кунчев заяви, че и на ГЕРБ, и на БСП ще бъдат съставени глоби за 3000 лева за това, че са допуснали събиране на много хора на закрито, без носене на маски и без отстояние. Същото ще бъде направено и с Националния стадион „Васил Левски“.

Припомняме, че от днес със заповед, издадена от здравния министър Кирил Ананиев, носенето на маски в закрити пространства отново е задължително.


image0 (9K)