Гневно писмо на Калин Терзийски срещу Слави и Сиромахов

Писателят Калин Терзийски публикува гневно писмо в социалните мрежи срещу Слави Трифонов и Иво Сиромахов. Това се случи, след като Сиромахов коментира, че последните книги на Терзийски са бездарни и безинтересни.

[ad id=“225664″]

И не е само това: войната между Дългия и Кайо не е от вчера. Твърде редовно Терзийски е поставян в различни и доста обидни скечове.

Явно последните изказвания на Сиромахов са прелели чашата. Изключително засегнат, писателят излезе гневен на обидите срещу себе си.

Според сценариста на Шоуто на Слави, книгите на Терзийски не се котирали и били слаби.

А ето и отговорът на тези изявления, адресиран до самия Сиромахов.

„Пропагандата на простащината взе своето. И след като аз пет години не се борех достатъчно — тя преля. Сега вие водите по точки и байганьовщината се вихри на воля. Но мисля, че вълновата природа на света ще промени нещата. Не може тъпанарщината вечно да си вее байрака. Защото, най-малкото, черните беемвета и мерцедеси на богатите простаци (като господаря ти) са създадени от мисълта на учени. Които в същността си са Алековци!”, гневи се Терзийски.

[ad id=“263680″]

Писателят не спестява упреци и по адрес на шоуто, където според него „има тенденция да бъдат изтиквани напред пошли продукти на псевдокултурата, на културната манифактура — разни дебелашки пошлости (каквито и вие в шоуто правите)”, казва той и добавя:

„Аз бях харесван, защото се обръщах към един умен народ. И той ме разбираше. Сега някои са харесвани, защото се обръщат към една дебелашка тълпа. И тя им се кефи, гърголейки в похотливо и тлъсто доволство. Добре знаеш, че в народа съществуват и двете същности — и простака и умния човек. И бай Ганьо и Алеко. Аз винаги се обръщам и апелирам към Алеко. Ти — към бай Ганьо. За тебе е добре и дори изгодно в народа да надделее и дори да остане единствено бай-Ганьото!”.


image0 (9K)