Голям успех за националите ни срещу Гибралтар – спечелиха точка

 

Българският национален отбор по футбол завърши наравно 1:1 като гост на Гибралтар в среща от турнира Лига на нациите и по този начин не успяха да спечелят в седми пореден двубой.

На „Виктория Стейдиъм“ в Гибралтар „лъвовете“, водени от временния наставник Георги Иванов създадоха твърде малко шансове за гол и макар да поведоха в резултата в края на първото полувреме допуснаха домакините да стигнат до точката след почивката.

Георги Минчев беше точен за нашия тим в добавеното време на първата част, засичайки с глава перфектно центриране на капитана в този мач Георги Миланов.

Скоро след почивката обаче Гибралтар можеше да стигне до изравнително попадение чрез Джулиан Валарино, но за щастие неговият удар от близка дистанция беше отразен с крак от стража Светослав Вуцов.

За съжаление, след час игра домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като системата ВАР подсказа на главния съдия, че Илиян Стефанов е играл с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Лиъм Лоукър и не сбърка, изравнявайки резултата.

В последните 20 минути от срещата в игра за „лъвовете“ се появиха Кирил Десподов, Тодор Неделев и Атанас Илиев, но дори те не съумяха да помогнат на нашия отбор да стигне до успеха.

Най-чистото положение се откри пред автора на първия гол Минчев дълбоко в добавеното време на срещата, но ударът бе париран от стража на Гибралтар и така мачът завърши без победител.

В класирането България заема 3-та позиция с две точки от три мача, а зад нас е единствено днешният ни съперник, за който това беше първа точка в турнира.

Следващият мач на „лъвовете“ е след три дни в Тбилиси срещу лидера в подреждането Грузия, който днес надигра с 3:0 като гост Северна Македония.


image0 (9K)