Гонката, убила 16-годишна, заради спор между шофьорите?

Гонката, убила 16-годишна, заради спор между шофьорите?

Снимка: БГНЕС

16-годишно момиче почина при гонка между две коли по пътя Самоков – Говедарци, припомни bTV.

Фаталният инцидент става на 23 ноември в село Маджаре. В единия автомобил е 20-годишно момче, а в другия 16-годишното момиче и приятелят й. 

Улична камера в село Мала църква е заснела двете коли да преминават със скорост от около 170 км/ч. Единият шофьор обаче губи контрол над превозното средство и се блъска в дърво. 

Момичето изъхва на място, а 20-годишният й приятел е настанен в столична болница с множество травми и наранявания. В момента все още има опасност за живота му. Вторият шофьор е избягал от местопроизшествието без да помогне.

Още по темата

28 ное 2021 20:35

123

Местни жители смятат, че спор между двамата шофьори е и причината за гонката. 

„Въпросът е, че няма как да спрем и ограничим подобни гонки, защото не можем да поставим легнали полицаи, законът не позволява да бъдат поставени по тази пътна мрежа“, коментира кметът на с. Мала църква Ивайло Петров.

Кметският наместник на с. Маджаре Христина Деянова потвърди думите му.

„Всекидневно се кара с несъобразена скорст. Моят предшественик подаде молба до АПИ, заедно с подписка от жителите на селото, Общината също искаше нейното съдействие за поставяне на легнали полицаи, но до момента все още няма отговор“, каза Деянова.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)