„Господарите на Крън и техните съкровища“ – на 20 април

На 20 април от 17.30 часа в залата на Културно-информационния център на ул.„Искра”№4 в Казанлък ще бъде представена най-новата книга на проф. Николай Овчаров „Господарите на Крън и техните съкровища“, научи ЗАРАТА

Средновековната история на Казанлък”. В нея се разкриват абсолютно непознати страници от миналото на „Града на розите”.
Книгата ще бъде представена от едни от най-видните български историци – историкът проф. Пламен Павлов и археологът проф. Хитко Вачев.
Книгата се издава с финансовата и моралната подкрепа на Община Казанлък, тъй като е част от глобалната програма за развитие на културно-историческия туризъм в района.
Какво още ще бъде представено: На територията на днешния град е открит замъка на деспотите на големия средновековен български център Крън; Представя се конфискуваното от иманяри златно съкровище от накити на последната принцеса на Крън; Край прочутата Казанлъшка гробница е идентифициран мавзолеят на най-видния османски пълководец от ХІV в. Лала Шахин – човекът, завладял цяла Южна България, но спрян от армията на цар Иван Шишман на подстъпите на София; Средновековните паметници на Казанлък стават новият хит на културния туризъм в града заедно с „Долината на тракийските царе” и паметника на връх „Бузлуджа”.


image0 (9K)