Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира в Акапулко

 

Григор Димитров допусна злощастна загуба и отпадна още в I кръг на турнира от категория „АТР 500“ в Акапулко (Мексико), научи ЗАРАТА. Първата ракета на България (№33 в света) отстъпи пред „щастливия губещ“ от квалификациите Стефан Козлов (САЩ) с 6:7 (8), 7:5, 3:6, след като в края на втората част съперникът му буквално не можеше да ходи.

30-годишният българин всъщност можеше да загуби в два сета, след като заради множество непредизвикани грешки изоставаше със сет и 3:5 във втория. Точно преди за първи път да сервира за мача обаче, роденият Скопие американец получи тежко схващане в бедрените мускули и на двата крака и се строполи на корта.

След като получи първа помощ от дежурния физиотерапевт, Козлов (№130 в ранглистата) реши да продължи мача, въпреки че заради крампите едва пристъпваше. Дори на куц крак, противникът на Григор някак довърши сета, макар че повече не взе нито гейм.

И при 1-1 влезлият в основната схема на мястото на оттеглилия се Максим Креси (САЩ) не се отказа, а продължи да чака грешки от Димитров, който през целия мач даваше основание за това – хасковлията направи 11 двойни и общо 43 непредизвикани. В решаващата част Козлов постепенно възвърна кондицията си и отново започна да се придвижва на скорост и да гони всяка топка.

Димитров допусна пробив в шестия гейм, който така и не получи шанс да върне. При втората си възможност да сервира за победата Козлов се възползва още от първия си мачбол и затвори двубоя след 3:18 ч. битка на централния корт.


image0 (9K)