Григор Димитров продължава с победите на Australian Open

Григор Димитров  изигра втори силен мач в Мелбърн и за малко по-малко от два часа на корта, записа нов трисетов успех на тазгодишния Australian Open след 7:6(1), 6:1, 6:2 над австралиеца Алекс Болт.

Двамата изиграха равностоен първи сет, в който и Григор и Болт имаха своите шансове да стигнат до пробив, но все пак се стигна до тайбрек. В дългия гейм обаче българинът наложи волята си и след 7-1 точки спечели първата част.

Втория сет започна отлично за Димитров, който осъществи първия пробив в срещата, за да вземе ранна преднина от 3:0 гейма. Трудностите за австралиеца продължиха и в следващите минути, като съвсем скоро пасивът му вече беше 0:5. В край на сметка след 6:1 в своя полза, първата ни ракета удвои преднината си в сетовете.

Третата част отново започна перфектно за първата ни ракета, след като той реализира два брейка, с които поведе с 4:0. Болт отново намери сили да се разпише, намалявайки на 4:1, а след това и на 5:2, но в край на сметка, Григор Димитров си подпечата мястото в третия кръг след 6:2.

Там негов съперник ще бъде Пабло Кареньо Буста, който по-рано днес се справи трудно в четири сета с чеха Иржи Весели.

Това ще бъде общо седма среща между Григор и испанеца, като до момента двамата са си разделили по три успеха. В единствената им среща на Голям Шлем обаче, Кареньо Буста спечели в третия кръг на Ролан Гарос през 2017 година.


image0 (9K)