Григор Димитров ще защитава титлата си в София

Организаторите на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София през следващата година потвърдиха участието на Григор Димитров. Димитров ще защитава титлата си в столичната зала „Арена Армеец“ в надпреварата на твърди кортове от 4 до 11 февруари.

„Много се радвам да споделя това съобщение, че отново през февруари следващата година ще играя в „Армеец“. Нека взема още една титла. До края на сезона остават още няколко турнира. Благодаря ви за подкрепата“, заяви във видеообръщение Димитров.

Директорът на турнира Пол Макнами заяви, че едно от основните неща, с което са успели да убедят Димитров да участва отново, е била огромната емоция да играе на родна земя, обичта и подкрепата на публиката.

[ad id=“218001″]

„Димитров не беше изпитвал такава емоция, не беше чувствал досега такава връзка с феновете. Това беше най-важното. Освен това след София той имаше толкова добра година и е типично за играчите да се опитват да следват стъпките си от предишния сезон“, каза Макнами.

„Димитров от понеделник ще бъде най-малко шести в света, ще участва на финалния турнир на АТР в Лондон и може дори да се изкачи на до четвъртото място. През 2017 година направихме един от най-добрите турнири от АТР 250 с посещаемост от над 50 хиляди души. Сега ще дойде бъдещият номер 4 в света, какво повече да искаме“, допълни той.

Спортният министър Красен Кралев определи турнира в София като едно от най-значимите спортни събития в страната за годината.

[ad id=“218001″]

„Този турнир е първият, който ще може да покаже блясъка на нашата столица пред Европа и пред света. Той ще бъде едно от най-значимите събития в България през тази година, а освен това и съвпада с председателството на страната ни на Съвета на Европейския съюз. Сигурен съм, че всичко ще бъде перфектно. Турнирът всяка година надгражда. Убеден съм, че ще достигнем нови рекорди и като посещаемост и като качество на организацията. Този турнир допринася за огромния напредък в българския тенис при подрастващите, не само при професионалистите. Надяваме се още повече деца и младежи да започнат се занимават с тенис, да даде мощен тласък на този спорт“, каза Кралев.

Билетите на турнира ще бъдат пуснати в продажба утре.

Децата до 14 години имат свободен вход за първия ден. При закупуване на седмичен билет от осем дни цената е такава, че първите четири излизат безплатно.

Президентът на БФТенис Стефан Цветков смята, че на този етап не е реално увеличаването на категорията на турнира на АТР 500, още повече че новият договор със собствениците на правата на турнира от Дубай все още не е подписан.

[ad id=“218001″]

„Трябва да се концентрираме върху настоящия турнир. През миналия сезон той си беше като АТР 500, но да не забравяме, че разходите за по-високо ниво са доста по-големи и трябва да бъдем реалисти“, коментира Цветков.


image0 (9K)