Дават Елена Йончева на прокурор за дяловете в КТБ

ГЕРБ дава соцдепутатката Елена Йончева на прокурор. Освен това депутатите от най-голямата група на НС искат тя да бъде проверена от НАП и от Комисията за противодействието на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, съобщава dnes.bg
Това е поредният момент от конфликта между нея и Делян Добрев от мнозинството. Двамата влязоха в остри спорове още в началото на година, когато червената депутатка го обвини, че кадрува в родния си град Хасково, откъдето пък тя е народен представител. Още тогава Добрев я попита дали нейна фирма е съдружник с офшорка, а тя категорично отрече.

[ad id=“225664″]
Сега обаче Добрев реши, че още днес ще я даде на прокурор и ще настоява обвинението да провери дали не е замесена в пране на пари.
По думите му, той разполага с данни, че тя е свързана с офшорни компании и кухи фирми, участвали в източването на КТБ.
Според информацията му, съгласно решението за учредяване на дружеството, капиталът е 10 000 лв. – разделен в 100 дяла по 100 лв. Съдружникът „Авторска телевизия” на Елена Йончева внася 5 хил. лв., а офшорката „Дали трейдинг лимитед“ внася 315 хил. лв. за едни и същи дялове в КТБ.
Така Добрев настоява, че явно Йончева е била съдружник със собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев, който е подсъдим.

 


image0 (9K)