Спорт

Даниел Асенов: Вярвам, че Стойка ще завоюва златото

6-кратният европейски шампион Даниел Асенов се завърна днес от Олимпийските игри в Токио заедно със старши треньора при мъжете Жоел Аррате. Боксьорът ни зае девето място в крайното подреждане при 52-килограмовите, след като отстъпи в здрава битка на испанеца Габриел Ескобар, действащ европейски първенец, с 1:4 съдийски гласа, научи ЗАРАТА.
Родният талант сподели при пристигането си в София, че гледа оптимистично към следващите препятствия, които ще се изпречат на пътя му. „Ще започнем отново тренировъчния процес, очаква ме световно първенство. Нормално е да съм афектиран от случилото се. Имах нужда от почивка, сега започваме наново. Бях добре подготвен физически и психически. Съдиите просто не ни оставиха избор от средата на втория рунд, след като видях резултата от него. След това нямах друга алтернатива освен да се хвърля малко по-хаотично и да надделея физически. Може би трябваше да започна по-хладнокръвно, но имаше напрежение. В крайна сметка това са Олимпийски игри, не е републиканско първенство. Всеки гледа в мен и трябва да се докажа. Опитах се да защитя честта на България, съжалявам, че разочаровах много хора. Загубата си е загуба. Както казва Кубрат Пулев – “Продължаваме напред”. Забравяме за миналото и продължаваме към нови успехи. Вярвам, че ще настъпят”, каза Асенов.
Той пожела на Стойка Кръстева, която в сряда ще боксира за място на финала в категория до 51 килограма, да се завърне със злато от Токио. „Аз съм сигурен в нея, тя е много трудолюбива и се е доказала през годините не само като човек, но и като спортист. Аз вярвам, че тя може да стигне до финала и да завоюва златния медал. Силно се надявам”, каза още Даниел.
Снимка: Бончук Андонов / Start-photo.bg
Стефан Стефанов

Recent Posts

МАТЕМАТИЧЕСКИ ЗВЕЗДИ НА СТАРА ЗАГОРА ЗА 2024 Г.

МАТЕМАТИЧЕСКИТЕ ЗВЕЗДИ НА СТАРА ЗАГОРА ЗА 2024 Г., съобщиха за ЗАРАТА На 11 май от…

32 минути ago

Day off – Family time – виртуални приключения и игри на открито

Събитието е тази събота от 10 до 18 часа...

32 минути ago

Старите асансьори – опасни, няма резервни части и техници за тях

Съоръженията трябва да бъдат сменени, каза Николай Маринков...

33 минути ago

Състезание по диктовка организира Народната библиотека

Поводът е Денят на Светите братя Кирил и Методий...

35 минути ago

Повишението на пенсиите от 1 юли ще е с 10%, а не с 11%?

Причината ще е отчетената официално по-ниска инфлация...

44 минути ago
image0 (9K)