Даниел Асенов и Хавиер Ибаниес спечелиха още два медала за България от Европейското по бокс

Даниел Асенов и Хавиер Ибаниес спечелиха още два медала за България от Европейското първенство по бокс за мъже в Ереван. След Ергюнал Себахтин, който се класира за полуфиналите в категория до 48 килограма, сега и двамата ни водещи национали се поздравиха с победи в арменската столица, научи ЗАРАТА.
Даниел Асенов, носител на 6 златни отличия от европейски първенства, се поздрави с победа над Салах Омар (Германия) в категория до 54 килограма. Българинът стигна до категоричен успех с 5:0 съдийски гласа и си гарантира минимум бронзов медал в Ереван. В типичния си биткаджийски стил той не остави шанс на съперника си и в неделя ще се изправи срещу Дилън Ийгълсън (Ирландия).
По същото време, но на ринг Б, Хавиер Ибаниес си гарантира медал след успех с 5:0 съдийски гласа над Небил Ибрахим (Швеция). Натурализираният кубинец се класира за полуфиналите в категория до 57 килограма, като потвърди очакванията да се представи на висота и да донесе отличие от Ереван. За място на финал в неделя Ибаниес ще срещне представителя на домакините Артур Базеян.
Четвъртият ни представител на четвъртфиналите днес – Кристиян Николов отпадна от турнира. Националът ни при 80-килограмовите отстъпи на сърбина Артьом Агейев и остана на пето място в класирането.

image0 (9K)