Даниел Вълчев: Нямам никакво намерение да се ваксинирам

Нямам никакво намерение да се ваксинирам, никога не съм се ваксинирал доброволно – това призна деканът на Юридическия факултет на Софийския университет и бивш министър на образованието Даниел Вълчев в студиото на „120 минути“.

„Далеч съм от всякакви конспиративни теории. Като всеки разумен човек, искам да поставя въпроса – добре, аз ще се ваксинирам (като ни кажат, че не можем да пътуваме, да ходим на работа, ние всеки ще се ваксинираме), след колко време ще трябва отново да се ваксинирам? Дали това са ваксини, които решават въпроса дългосрочно или това са ваксини, при които на всеки 6 месеца, всяка година ще трябва да се ваксинираме?“, запита той.

Според него проблемът е в западната система на здравеопазване, която акцентира върху проявленията, а не върху първопричината и така поставени уж под контрол заболявания поставят хора в рисковите групи: „Мен ме боли глава – взимам хапче за глава, не изследвам защо ме боли глава. Не се интересуваме какво причинява мръсният въздух на нашите деца – ще им пръснем нещо“.

Този вирус атакува там, където човек е най-слаб, по същата логика показа проблемите на западните общества и на нас, които подтичкваме около западните общества, коментира Вълчев. Той подчерта, че „човечеството и България са преживявали много по-тежки дни“, но се създава усещането, че „човек няма ниша, в която да се скрие“.


image0 (9K)