Данчето: Яхния с нахут и лапад

Здравейте скъпи вегетарианци и месоядни приятели! И днес отново ще ви покажа нещо старо, вкусно и полезно. А именно – яхния с нахут и лапад .

Сега е времето на тази прекрасна зеления, с която можем да сготвим чудеса! Със сигурност тази комбинация не е особено позната днес. А е толкова вкусно…

Навремето хората са ползвали много повече нахутакато култура и най-вече като нахутено брашно. За ползата му знаят всички, хранещи се режимно и диетично. Последните години, опознавайки ориенталската и не само кухни, се наслаждаваме и на различните видове хумус на основата на нахут.

За леблебия и стръгали всички сме чували! Исторически факт е, че това е една от първите култивирани от човека култури.

 

А сега за моята вкусна, питателна и лишена от помпозност селска яхния. Задушете връзка зелен лук в олио или друга мазнина. Добавете нарязан на едро почистен лапад, докато омекне. Следва лъжица консервиран домат, чаена лъжичка червен пипер и консерва нахут – той е по-удобен за ползване. Добавете топла вода, около два пръста над нивото на продуктите. Посолете и оставете да поври около двадесет минути. Поръсете с пресен джоджен и сгъстете по познатия начин с препечено брашънце. Аз добавих лимецов хляб и любимо тараторче. На вас желая здраве.

Гответе с любов и знайте, че храната приема вашите вибрации!


image0 (9K)