Дариткова: За 10 години за инфраструктура в Борино държавата е инвестирала 9 млн. лева

„Никога не сме ви лъгали, никога не сме делили хората по какъвто и да е признак, нито населените места по това от коя политическа партия са си избрали кмет. Изпълнихме ангажиментите, които сме поели пред вас. Затова искаме отново доверието ви“, подчерта д-р Дариткова.

Тя припомни, че през последните 10 години в община Борино държавата е инвестирала около 9 милиона във важни инфраструктурни обекти. В това число са улици, пътища, водопроводи за общинския център и селата, за благоустрояване на централните части в Борино, Ягодина и Буйново, за спортни и детски площадки в Борино, за пречиствателна станция. Миналата година за децата, чиито семейства не могат да си позволят компютри, правителството преведе на общината 4500 лева.

Владимир Солаков – четвърти в листата, се обърна към хората с думите, че има една много голяма неистина, която се говори в тази предизборна кампания.

„Това е, че всичко в нашия регион се случва благодарение единствено на г-н Цветанов. На него това му беше работата, делегирана от премиера. Всичко, което е постъпвало тук като помощ от държавата, пристигаше с подписа на г-н Бойко Борисов. Всички писма и искания, които сме отправяли от община Девин и от всички останали общини за подкрепа, бяха с адресат Бойко Борисов“, подчерта Солаков. По думите му никога в годините назад жителите на Смолянска област не са имали толкова достъпни народни представители.

„Това са хора, на които по всяко време можеш да се обадиш и ще ти вдигнат телефона, и ще ти помогнат да се разреши проблемът ти. Знаете, от други политически сили идват едни хора, агитират, вземат гласовете и изчезват. Повече не можеш да ги видиш. А тези хора винаги са сред нас и помогат във всяка трудна ситуация. Призовавам да подкрепите листата на ГЕРБ, без да се поддавате на внушения и манипулации“, призова той.

„От ПУДООС имате финансирани много дейности – водопроводи, канализации. Скоро ще имате изградена пречиствателна станция, което е голямо предимство за такава малка община. Финансирането е от държавата. Ако искате това да продължи – бърз и лесен режим, без дълги процедури и изчаквания, дайте ни шанс да продължим да работим, за да се случват хубави неща във вашата община“, апелираЕкатерина Гаджева – пета в листата.

Кандидатът за народен представител Мария Семерджиева посочи, че в сферата на образованието през последните 4 г. в областта са инвестирани 20 милиона лева. „Децата на Борино са получили интерактивни дисплеи, компютърни зали и тази модернизация ще продължи и занапред. Децата ви показват много добри резултати в обучението. Добри ученици са, още повече че през последните 3 г. нито едно дете от Борино не напуска населеното място след 8-ми клас. Тоест, професионалното и профилираното образование, което се предлага в общината, удовлетворява учениците и родителите. Ще очакваме вашата подкрепа, за да надградим всички политики, които до момента сме реализирали“, се обърна към тях Семерджиева.

 


image0 (9K)