Датският герой Симон Кяер: Никога няма да забравя този ден

Капитанът на националния отбор на Дания Симон Кяер сподели на пресконференцията преди мача с Русия от Евро 2020, че никога няма да забрави момента, в който неговият приятел и съотборник Кристиан Ериксен колабира на терена, научи ЗАРАТА.

Именно лидерът на тима помогна на полузащитника на Интер в първите секунди, преди още да пристигне медицинският екип. Симон Кяер беше сред онези футболисти, които с телата си прикриха случващото се на терена, докато лекарите връщаха към живота техния съотборник.

„Никога няма да забравя този ден. Сега Кристиан е добре, той е със семейството си, трябва му малко време“, започна капитанът на Дания.

„Всички реагирахме като истински отбор, всеки както смята за правилно. Но аз съм горд от това как минахме през всичко. Обичам да помагам на другите, да съм на тяхно разположение. Като отбор водихме много разговори помежду си, важното е да се радваме на малките неща“, добави още Симон Кяер.

Капитанът на „червения динамит“ беше човекът, който намери сили да успокои съпругата на Кристиан Ериксен – Сабрина, в момента, в който безжизненото му тяло все още беше на терена.

В петък футболистът на Интер беше изписан от болницата в Копенхаген и веднага посети лагера на националния отбор на Дания. Полузащитникът се пробра у дома след операцията на сърцето, при която му беше поставен специален имплант.

Ериксен колабира в края на първото полувреме на мача с Финландия (0:1) от Евро 2020. Медицинският екип приложи сърдечен масаж на играча, като се наложи да се използва и дефибрилатор, за да бъде върнат към живота.


image0 (9K)