Да отслабнеш с 36 килограма: минимум калории и много ходене

Опал Стейси е на 32 години и живее в Маями, Флорида. Майка е на три момчета и се занимава със създаване на различно съдържание за социалните мрежи. По новата дефиниция тя е фитнес инфлуенсър, който се опитва да вдъхнови хората да се движат, да се хранят здравословно и да се грижат за тялото си.

Опал обаче не винаги е била вдъхновение за останалите. През по-голямата част от живота си тя е с наднормено тегло, като на 27-годишна възраст тежестта й е била малко над 125 килограма. Това е предизвикало постоянно главоболие, което се е задържало в продължение на три месеца. Положението толкова се влошило, е Опал усещала пулсиране в ушите, болка в очите и дори виене на свят. „Имах чувството, че мозъкът ми е стиснат като в менгеме. Напрежението създаде и свистящ звук в главата ми, което беше непоносимо“, казва тя пред Women’s Health. По това време Стейси тъкмо е родила третото си момче, но събитието не й е донесло радост. Вместо това в главата й са се прокрадвали мисли за самоубийство.

В една августовска нощ през 2017 година, когато здравните проблеми на Опал са били в най-високото си ниво, тя е решила да се помоли на Бог да оправи ситуацията. Обещала е, че никога повече няма да приема здравето си за даденост и ще се грижи много добре за себе си. На следващия ден Опал започва да търси информация и решения за проблемите си и разбира, че трябва да промени начина си на хранене. „Само след седмица симптомите ми намаляха драстично. Исках да спазя обещанието си към Бог“.

Постепенно Стейси започва да прави различни здравословни промени в живота си, но се опитва да не стресира организма си, за да може резултатите да бъдат по-дълготрайни. Първата стъпка е била броенето на калории. Според нея, този начин на отслабване доста й помогнал, защото не трябвало да се отказва от любимите си храни, а просто да намали количеството им. Опал се опитва да включва зеленчуци във всяко свое ястие, но не изключва въглехидратите от менюто си. „Броенето на калории ми позволява да отслабвам и да ям вкусни неща“, категорична е тя.

Закуската на Опал се състои от протеинови овесени ядки с 60 грама нарязан банан и горещо кафе с 4 грама кокосова захар и неподсладена сметана. Другият вариант е три изпържени яйца, 75 грама банан за готвене и няколко парчета пържена тиква. Обядът е от пържени зеленчуци с малко скариди или сьомга, кафяв ориз и салата от зеле, сладък грах и царевица. Междинното хранене се състои от две или три варени яйца, кисело мляко с гранола, къпини, боровинки и манго. Вечерта е време за сьомга, аспержи, сладък картоф и салата от зеле, моркови, лук, чешен и червени или зелени чушки. Десертът е протеиново смути от 1 супена лъжица бадемово масло, две лъжички протеинов прах, 250 мл. бадемово мляко и 2 супени лъжици смлян лен.

Още за режима на Опал четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Източник: https://www.dnes.bg/……………….


image0 (9K)