Да хапваш шоколад и да ти плащат за това – работа мечта!

Всеки си мечтае да похапва шоколад без да напълнее от него, но това едва ли може да се случи. Е, поне вече има утеха за тази несправедливост и тя е следната – можете да хапвате шоколад и да ви плащат за това. Точно така – има професия „дегустатор на шоколад“ и може да кандидатствате за нея!

[ad id=“225664″]

Световният производител на хранителни стоки „Монделийз“, който притежава марките Cadbury, Milka и Oreo, обяви, че търси професионален дегустатор, съобщава в. Daily Mail.

Основният ангажимент на специалиста ще бъде да предоставя редовна и честна и обективна обратна връзка за вкусовите качества на шоколадовите продукти на компанията.

Официалното наименование на длъжността е „Дегустатор на шоколадови изделия и какаови напитки“. Според сайта на „Монделийз“ позицията е на половин работен ден и е базирана в град Рединг, Югоизточна Англия. По всичко личи, че освен приятна, работата е и доста лека. Експертите ще бъдат заети само седем часа и половина седмично между вторник и четвъртък от 12:15 до 14:45 ч.

[ad id=“263680″]

Работното място ще се помещава в специални дегустационни кабинки, разположени в т. нар. дискусионни стаи в научно-изследователския център на производителя в Рединг. Идеята е всеки дегустатор да си сътрудничи и да обменя идеи и наблюдения с екип от около 11 панелисти, докато постигнат съгласие по отношение на желаните вкусови характеристики на шоколадовите продукти.

Дегустаторът ще има ключова роля в експериментирането с иновативни вкусове и пускането на новите продукти на компанията в целия свят, пише още в обявата, публикувана на сайта на „Монделийз“.

Основното изискване към кандидатите е да са страстни любители на шоколада, да притежават добре развити вкусови рецептори и да бъдат готови да опитват съвсем нови и непознати продукти. Отличните комуникационни умения и владеенето на английски език са задължителни.
edna.bg


image0 (9K)