ДБ има вариант за правителство от 2018 година, но не смята, че избирателят й е дал мандат

ЗАРАТА  – с обобщени думи на ДБ по време на брифинга след консултациите при президента

Христо Иванов от ДБ обясни, че коалицията има вариант за правителство от 2018 година, с който се е явил и на изборите. Не голямата подкрепа от страна на избирателите, според него, не дава основание на ДБ за мандат на това правителство, а партията уважавала вота.

ДБ също като останалите, би подкрепила правителство на ИТН на базата на общи приоритети и политики. Събирането на подписи, за да стане внесеният от тях документ за промени в съдебната система –  законопроект (нуждае се от минимум 60 подписа), ще започнат да се събират тази седмица.

Що се отнася до Росенец и изявлението на ДПС, че акцията е била съвместна между ГЕРБ и ДБ, Христо Иванов заяви: „На Росенец бях с лицето си и нося пълна и лична отговорност за постъпките си. Институциите се контролират от ГЕРБ и ДПС, така че нека не се спекулира чия е била акцията. Акцията беше наша, плажът Росенец вече е вписан и ще доведа до край озаконяването там“.

На журналистически въпрос за атмосферата в НС, обясни: „В този парламент влязоха много хора, които за пръв път са там. Трябва му време, за да влезе в кондиция, но важното е, че има диалогичност…“.

 

 

 


image0 (9K)